diumenge, 19 de juny del 2016

La coral Alma de Coimbra en exclusiva a Valls

La coral Alma de Coimbra actua al Teatre Principal de Valls, aquest dimarts, dia 21 de juny. Foto: www.casadamusica.com
Nits de Clàssics aposta pel gènere coral en el concert de clausura de la temporada 2015-2016. Així, els Amics de la Música i Joventuts Musicals de l’Alt Camp, han programat pel dimarts, dia 21 de juny, dia Internacional de la Música i  al Teatre Principal, a 2/4 de 10 del vespre,  l’actuació de la prestigiosa coral Alma Coimbra.

La formació coral, amb una àmplia trajectòria pel que fa a veus masculines, es desplaçarà en exclusiva per actuar a la capital de l’Alt Camp acompanyada d’un grup selectiu d’instrumentistes.

Els antics alumnes de la Universitat de Coimbra, que s’han dispersat per tot per tot Portugal, han trobat l’espai aglutinador de la música el cultiu dels ideals que van guiar els seus anys de vida acadèmica. Tenint com a eix central un cor masculí, les seves presentacions es caracteritzen per la presència de  guitarres i el fado de Coimbra.

El talent i la creativitat del seu director, la recerca i  la divulgació dels poetes, autors i intèrprets portuguesos o de parla portuguesa, tant a casa com a l’estranger, són els trets més genuins de la formació lusitana. És, en aquest sentit, un projecte de la cultura portuguesa com a part dels valors fonamentals de la seva llengua.

A tall de resum, transcrivim les sensacions que un concert d’Alma de Coimbra va suscitar en l’ambaixador de Portugal al Estats Units.

"... El concert Ànima de Coimbra va ser el punt més alt de la celebració en la cloenda del tercer Portuguès de la Presidència de la Unió Europea, que va tenir lloc a Washington, DC, al desembre passat. Ànima de Coimbra, impressionant per la seva espectacularitat i l’excel·lent repertori de música portuguesa "
João de Vallera, ambaixador de Portugal a EUA.
Washington, gener del 2008.

2 comentaris:

  1. Es una sort, una oportunitat, una oportunitat excepcional poder gaudir d'aquest concert de la famosa Coral "Alma de Coimbra"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens alegra molt saber que valores aquesta oportunitat única de tenir al Teatre Principal de Valls la coral Alma de Coimbra. T'esperem al concert Egberto!!

      Elimina