dimarts, 28 de juny del 2016

Alma de Coimbra, un epíleg d'or

Alma de Coimbra durant el concert que va protagonitzar al Teatre Principal de Valls.
 Foto: JOAN GASULL.
El concert de la Coral Alma de Coimbra va encisar al nombrós públic que en el dia Internacional de la música, va anar al Teatre principal de Valls per veure un concert de cant coral gens habitual.

Els protagonistes: un conjunt coral admirable per la seva espectacularitat i pel repertori excel·lent de música portuguesa.

La presència a l’escenari d’aquests professionals de la música  amb un bagatge molt ampli, que van iniciar-se en el món coral durant els seus estudis universitaris a Coimbra, va ser realment sorprenent.

Com és costum en els seus concerts, el públic va veure els integrants d’Alma de Coimbra vestits amb les seves capes negres ben característiques, acompanyats de piano i contrabaix.

Amb les primeres cançons ja van embolcallar l’audiència, amb un aire molt nostàlgic i també feliç. En el grup coral, cares serioses i també molts ulls brillants. Cançons cantades amb emoció i molta força.

La rapsoda vallenca Pilar Gonzàlez va comentar, abans de cada sèrie de cançons, el sentit i algunes de les frases del contingut, un gest que va fer més entenedor l’espectacle en tot el seu conjunt.

El concert va començar amb la cançó Romagem a lapa, de Leonel Neves, i entre cançons i fado va arribar l’emotiva Lágrima, d’Amàlia Rodrigues, que va emocionar a més d’un.

El director, Augusto Mesquida, va dirigir el cor, amb un estil molt peculiar però amable, amb un gest precís i rigorós en cadascun dels cantants, gest decidit que també arribava a ressuscitar el so d’algun micròfon.   

Una atenció especial mereix la segona part del programa, amb la guitarrada i alguns dels solistes de la coral. Espectacular la interpretació que varen fer amb la guitarra portuguesa i la guitarra espanyola, en un repertori ple de fado de Coimbra.

La part final del concert va ser per a la Coral complerta, amb quatre cançons que van fer vibrar al públic.

L’audiència, completament lliurada a les emocions suscitades per la coral, va correspondre amb llargs i sentits aplaudiments. El cor, aplaudit durant molt temps amb entusiasme, doncs és difícil de tenir a casa nostra, va respondre amb el Cant dels adéus.

Amb aquest esplèndid concert es va posar punt i final a  la desena temporada de Nits de Clàssics, una temporada amb vint-i-dos concerts, molts dels quals han deixat una forta empremta entre els seguidors i aficionats per la seva alta qualitat.

I va ser un encert acabar-la amb aquest gran epíleg

2 comentaris:

  1. O texto foi escrito antes ou depois do concerto?...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si usted estuvo en el concierto, seguro que tiene la respuesta a la pregunta que formula. Estamos muy contentos de haber tenido en nuestra programación a Alma de Coimbra. Los comentarios de la audiencia premiaron el esfuerzo de haber incluido el concierto de Alma de Coimbra al final de temporada. Saludos!!

      Elimina