dimecres, 1 de juny del 2016

El Teatre Principal rep el Quartet Gerhard

Els quartet Gerhard actua al Teatre Principal de Valls aquest dijous. 
El cicle Nits de Clàssics, rep aquest dijous (2/4 de 9 del vespre), el Quartet Gerhard al Teatre Principal de Valls, on interpretaran obres del compositor vallenc Robert Gerhard i també de Beethoven.
Considerat un dels joves quartets amb més projecció a nivell europeu, el Quartet Gerhard es distingeix per la seva remarcable sensibilitat en el so, i també per un arrelat respecte per la música que s’albira com un dels més grans valors humans.
El Quartet Gerhard es va constituir l’any 2010 influenciat i guiat pel mestratge del Quartet Casals i, des de ben aviat, va ser considerat un dels grups amb més projecció del país.
Els seus integrants van ampliar la seva formació cursant un Màster de Música de Cambra a la Hochschule für Musik Basel amb el prestigiós violinista Rainer Schmichdt (Hagen Quartett). Finalitzats els seus estudis a Basilea, amb Rainer Schmidt, el quartet va proseguir la seva formació sota la tutela d'Eberhard Feltz a Berlin. Destaca també la seva tasca que han dut a terme amb grans professors com Ferenc Rados, András Keller, Gerhard Schulz, Valentin Erben, Heime Müller, Oliver Wille i András Schiff.
El Quartet Gerhard ha estat mereixedor dels concursos més rellevants de música de cambra d'Espanya. Entre aquestes distincions hi ha el Primer Premi El Primer Palau, a Barcelona, i el ​​Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya.
Els integrants del Quartet Gerhard també han estat reconeguts per l’emissora Catalunya Música, que va considerar el quartet com a nou talent 2013 i, a més, li ha atorgat el premi 25 anys de Catalunya Música.
La formació va ser finalista en el prestigiós concurs ICMC Hamburg el 2012, i un any abans, va rebre el premi de Joventuts Musicals d'Alemanya, al Campus Internacional de Música de Weikersheim.
També van obtenir el segon premi a la 76a convocatòria del Concurs Permanent de Joventuts Musicals d'Espanya (2011), el primer premi en el XXII Concurs Internacional de Música de Capellades (2011), i el primer premi en el Concurs Internacional de Música de Cambra Ciutat de Vinaròs (2010).
En la seva relació de guardons també hi figura el primer premi INJUVE de Música Clàsica 2010 i el The most convincing newcomer ensemble 2011, de Joventuts Musicals d'Alemanya dins de la International Music Campus de Weikersheim.
Cal destacar les seves actuacions al Festival de Música de Davos (Suïssa) o un cicle propi a Cervià de Ter (Barcelona).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada