divendres, 19 de febrer del 2010

20- Diari de Tarragona

L’Associació d’Amics de la Música estrena ‘Cançó d’amor i de guerra’ Es posarà en escena el proper diumenge a l’escenari del Centre Cultural, i encara hi ha entrades


Els membres de la coral vallenca Terpsícore en l’assaig que van fer dimecres al vespre sota la direcció d’Àngel Aguilà. - PERE TODA
Des de la seva creació, l’Associació d’Amics de la Música de Valls ha treballat de valent per atansar i fomentar el coneixement de la clàssica a la ciutat. De mica en mica, sobretot durant els darrers mesos, la seva activitat s’ha anat ampliant fins a arribar a d’altres escenaris del Camp de Tarragona i, diumenge vinent, al Centre Cultural de Valls s’hi podrà escoltar Cançó d’amor i de guerra, obra de Martínez Valls que a l’escenari de la capital de l’Alt Camp adquireix un marcat caràcter vallenc amb les veus de la soprano Esther Martínez Vila, el tenor Roger Padullés i el tenor de l’Espluga de Francolí Raül Fernández, sense oblidar les participacions del baríton Carlos Aguirre i l’especial i significativa col·laboració de la Coral Terpsícore.
De fet, per a arribar a aquesta producció, l’esforç ha estat summament important. Fa poc més d’un any que l’Associació llençava el repte tot fent la proposta a la coral vallenca, que ha concentrat tot els esforços per participar d’una manera espectacular en aquesta producció. De fet, en l’assaig que dimecres al vespre van protagonitzar a l’escenari del CEIP Enxaneta de Valls el so era molt bo i tot fa preveure que diumenge, a partir de dos quarts de set de la tarda, al Centre Cultural, realitzaran una gran interpretació.
I per acabar-ho d’arrodonir la producció que l’Associació d’Amics de la Música han fet amb un marcat caràcter vallenc permetrà de nou escoltar a la ciutat les veus del tenor Roger Padullés i la soprano Esther Martínez, ambdós acompanyats, entre d’altres, pel baríton Carlos Aguirre.
La peça
Cançó d’amor i de guerra s’estrenava el 16 d’abril de l’any 1926 al Teatre Nou del Paral·lel barceloní. La posada en escena a Valls, que compta també amb l’Orquestra Simfònica del Teatre Líric de Barcelona, és la primera gran producció de l’Associació dels Amics de la Música. Val a dir que encara hi ha algunes entrades per a la representació.
L’Associació ja treballa en una nova producció, serà per les Decennals del 2011, i comptarà amb la participació de les escoles de Valls. Es tracta del ballet Ariel, amb música de Robert Gerhard, decorats de Miró i lletra de J. V. Foix.

Noticia del Diari de Tarragona. Gemma Casalé

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada