dilluns, 24 d’abril del 2017

Talent emergent

La flautista María Rubio, d'Osca, durant la seva actuació al Teatre Principal de Valls.
Foto: JOAN GASULL
Aquesta diada de Sant Jordi  el Teatre Principal ha estat l’escenari del concert protagonitzat pels joves flautistes guanyadors del II Concurs Internacional de Flauta de Catalunya.
L’Associació Amics de la Música de Valls/Joventuts Musicals de l’Alt Camp, patrocinadors d’aquest concurs, han tingut el privilegi de poder organitzar aquest espectacle en què hi han pres part els guardonats amb diferents premis segons la modalitat del concurs. Més d’un centenar de persones -vallencs i forans- han estat testimonis del primer concert  d’aquestes joves promeses.
Els flautistes llorejats, tots ells amb edats compreses entre els 15 i els 18 anys, són Pau Coso, de València; María Tolosana, d'Osca; Josep Rovira, resident a Vilaseca, però d'arrels vallenques; María Rubio, d'Osca, i Júlia Vizcaíno, de Barcelona. Tots ells acompanyats i concertats per la pianista Maria Alonso-Allende.
Josep Rovira, resident a Vilaseca, però d'arrels vallenques.
Foto: JOAN GASULL
Els estudiants, tots del nivell de grau mig, van ser presentats per    Júlia Santos, secretària de l’Associació de Flautistes de Catalunya (AFCAT) i professora de flauta dels Conservatoris del Liceu i de Terrassa.
Entre els guanyadors hi ha un flautista amb arrels vallenques, Josep Rovira, que actualment viu a Vilaseca. La seva intervenció va ser de molta qualitat, en una obra de Cheminade, d’una dificultat tècnica alta i que va resoldre de forma brillant.
Júlia Vizcaíno, natural de Barcelona, també guardonada
 en el certamen. Foto: J.G.
De la mateixa manera, la resta de guardonats van exhibir un nivell destacable que posa de relleu el bon moment que la flauta travessera viu a l'Estat espanyol. Els joves concertistes van defensar amb èxit el repte d’interpretar obres de Stamitz, Bach, Reinecke, Rhené-Baton i Fauré.
L’Associació de Flautistes de Catalunya (AFCAT), una entitat sense ànim de lucre, que treballa per estimular l’estudi i el perfeccionament d’aquestes joves promeses, ha tingut el gran encert d'impulsar un concurs d'aquestes característiques que convida els alumnes a fixar nous horitzons, i els dóna la possibilitat de contactar amb experts professionals de la música.
Per a  l’Associació Amics de Música de Valls aquesta ha estat una oportunitat més de poder alinear la seva missió i els seus valors gràcies a la  posada en escena d’un concert que ha permès conèxer de primera mà el talent emergent en un instrument com la flauta travessera. 
Aquest també ha estat un dels primers contactes dels joves flautistes amb el públic en un escenari de la  rellevància del Teatre Principal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada