dijous, 2 de març del 2017

Cita amb les lletres i amb la música al Teatre Principal

Anton Cardó i Elena Gragera complementaran la presentació del llibre de Margarida Aritzeta.
Foto: JOAN GASULL

El públic del Teatre Principal té una cita amb les lletres i amb la música.
El proper dimarts, dia 7 de març, a les 8 del vespre, i de la mà dels Amics de la Música de Valls, tindrà lloc una singular presentació de la darrera novel·la de l'escriptora vallenca Margarida Aritzeta: La filla esborrada (Capital Books). 
Comptarà amb un cartell extraordinari, ja que la glossa de l’obra anirà a càrrec de l’escriptora Isabel-Clara Simó, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2017. 
El pianista Anton Cardó i la mezzosoprano Elena Gragera interpretaran els motius musicals de l’obra, un total de 14 peces -en realitat un concert sencer-, entre les quals hi ha lieder de Schubert, Schumann i Hugo Wolf, i quatre de les Variacions Goldberg de Bach. 
Marc Ayala i Ariadna Mariné llegiran els fragments de l’obra que fan referència als temes musicals.
La filla esborrada és la història d’un silenci, d’un secret terrible que la família de la Laura ha guardat durant molts anys, fins que prop de la mort i corsecada pel remordiment, una dona vella confessa a la seva filla adoptiva que res del que li han explicat al llarg de la vida no és veritat. 
La novel·la repassa els fets d’aquell llunyà 1945, quan la Laura era una noia innocent de 17 anys, s’havia acabat la Guerra Mundial, els nazis fugien d’Alemanya i a les muntanyes del Camp de Tarragona s’hi amagaven grups de maquis que esperaven l’arribada dels aliats. 
La filla esborrada és la història d’un amor que no toca. Però la Laura i en Gabriel intentaran de tirar endavant la seva relació fins a les darreres conseqüències en un entorn hostil.
Un motiu musical, Erlkönig (El rei dels Verns) amb lletra de Goethe i música de Schubert, relliga el passat i el present i dóna a la història de la filla esborrada un fort component dramàtic.
Els motius musicals de La filla esborrada seran interpretats per Anton Cardó i Elena Gragera. Cal no oblidar que una part de la trajectòria d'Anton cardó s'ha caracteritzat per crear cicles temàtics de força interès, uns més que d'altres, amb el reconeixement dels afeccionats.
Tots recordem els dedicats a Schumann i també la Schubertiada de fa unes temporades.
Elena Gragera és una gran especialista en aquest gènere, administrant amb elegància i expressió una veu homogènia, amb una línia que construeix el fraseig amb naturalitat i intensitat, on sempre l'hem vist molt còmode. Sempre acompanyada d'un piano còmplice per arrodonir una interpretació ben conjuntada.
L’entrada a la presentació-concert és lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada