dimecres, 13 de gener del 2016

Músics amb un talent singular

Els Aëris Trio actuen aquest dijous al Teatre Principal de Valls. Foto: elegirhoy.com

La formació Aëris Trio reuneix el talent de tres músics espanyols que es van conèixer a la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE) ja fa uns quants anys.

Tots tres són intèrprets en una progressió clara i amb una projecció ascendent. 

Juan Carlos Rivas (oboè), estudia un màster a la Universitat Mozarteum a Salzburg; Yolanda Fernández (clarinetista) resideix a Basilea, i Carlos Tarancón (fagot) estudia un màster a Basilea.

El concert que ofereixen aquest dijous (20.30 h) als Teatres de Valls dins del cicle Nits de Clàssics amb el títol Mozart im Spiegel és l'última oportunitat per veure els Aëris Trio a Catalunya. Després marxen de gira per tota Espanya.

Tenint en compte que el trio d’oboè, clarinet i fagot, tot i tenir un gran repertori escrit, és una formació no gens habitual, els tres joves es van reunir un dia a la JONDE i van decidir fer un projecte que fos equiparable a la qualitat de formacions com ho són el quartet de corda o el quintet de vent.

 “El nostre objectiu primordial és treballar amb la mateixa mentalitat i ritme que un grup professional, i treure a la llum les grans obres, que hi són –puntualitza la clarinetista-, originals per a aquesta formació”.

“Més endavant vam descobrir que també teníem una motivació comú i molt especial pel barroc i pel classicisme, i vam decidir esprémer el màxim les obres que s’apropen més a la nostra formació aportant sempre justificacions del perquè de la nostra interpretació”, assegura Yolanda Fernández.

Ser guanyadors del premi Primer Palau (2014), els ha aportat una gran motivació en el seu treball. “Sense el premi, segur que seguiríem tocant junts, però no es pot negar que va ser l’impuls que ens faltava per poder aixecar el vol”, diu la concertista.

Els Aëris Trio tenen a la vista una temporada de concerts molt interessant i intensa que va començar el novembre del 2015 amb el concert al Palau de la Música, seguit del concert a Banyoles dins d’un cicle de la Xarxa de Músiques de Joventuts Musicals de Catalunya.

La seva gira continua el 2016 amb dos concerts aquest mes de gener programats per Joventuts Musicals a Tarragona i pels Amics de la Música a Valls.

I també prenen part en el cicle AIE de la Ruta Clásicos, que els portarà a fer diferents concerts per tota la geografia espanyola fins a finals de març.

Els Aëris Trio seguiran treballant “preparant nova música i aprenent de tot el que fem que, a dia d’avui, és el que més ens fa gaudir”, assegura Yolanda Fernández.

Paral·lelament, tenen previst treballar amb músics del panorama actual i, continuar amb els seus concerts i enregistraments musicals.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada