dimecres, 6 de gener del 2016

Cita musical amb la cantant Susana Sheiman

Els músics de la Big Band Músics del Vendrell actuaran a al Teatre Principal de Valls aquest diumenge.
Foto: BIG BAND MÚSICS DEL VENDRELL.

La Big Band  de l’escola Músics del Vendrell es retroba aquest diumenge a Valls amb la cantant Susana Sheiman. La cita és a la sis de la tarda al Teatre Principal.

Aquesta és una ocasió excepcional a les comarques tarragonines per poder veure aquesta intèrpret de 42 anys, nascuda a Madrid, però resident a Barcelona des de fa més de deu anys. 

Sheiman i la formació que dirigeix el saxofonista Víctor Verge van coincidir fa dos anys en un concert i ara han volgut que sigui aquesta cantant de jazz –una de les més rellevants i amb més projecció de l’Estat espanyol-, la que posi veu al repertori que la big band i la vocalista han preparat exclusivament per a aquest esdeveniment musical.

La vocalista de jazz durant un concert. FOTO: http://www.camparimilano.com/


Una de les particularitats d’aquesta orquestra de jazz és que està integrada per alumnes, exalumnes i alguns professors de l’escola Músics dels Vendrell. “Són els alumnes que ja tenen un nivell avançat i que a canvi de tocar reben formació i classes magistrals de músics reconeguts”, explica Josep M. Domènech, director de l’escola Músics del Vendrell, una entitat que presideix des dels seus inicis fa vint-i-cinc anys.

A Valls, la Big Band Músics del Vendrell arriba amb quatre trompetes, dos clarinets, dos saxos alts, dos saxos tenors, un saxo baríton, tres trombons, piano, contrabaix, baix elètric, guitarra, bateria i percussió.

Entre els músics convidats hi ha Paco Jurado (saxo baríton i professor de l'escola); Javi Martínez (guitarrista i professor de l'escola), i Sergi Raya (saxo alt i ex-alumne de l'escola).

Per al director de l'escola Música del Vendrell, l'actuació a Valls és especialment emotiva. Torna per un dia a la seva ciutat natal on va viure quan era un infant. Després va marxar amb la seva família a viure a Tarragona on va començar la seva carrera musical i va iniciar una trajectòria que el va portar a obtenir el títol superior a l'ESMUC i el grau superior de Música Moderna i Jazz per l'INCANOP.

Josep M. Domènech, que és component de diverses formacions com ara la Big Band de Tarragona, Trama o Músics Latin Band, tocarà un òrgan Hammond en un concert en què un dels principals reclams és la vocalista Susana Sheiman.

"És una cantant amb molta força, plena d'expressivitat i amb una dilatada experiència", assegura Josep M. Domènech molt satisfet de poder reunir en aquesta vetllada a una cantant amb una veu especialment agraïda per al jazz i una formació que no deixa ningú indiferent.

La sonoritat rica i contundent de l'orquestra

El director de l'escola Músics del Vendrell, Josep M. Domènech.

Aquesta  Big band és una de les formacions que cada any participa en el Cicle de Jazz de l'Auditori Pau Casals.

La seva sonoritat rica i contundent no és fruit de la casualitat sinó del treball que es realitza a l'escola Músics del Vendrell. 

"Tenim uns 170 alumnes i els que es troben en un nivell més avançat tenen l'oportunitat d'integrar-se a la big band, sempre amb el suport dels professors i amb ex-alumnes que continuen amb nosaltres", detalla Josep M. Domènech, màster en Organització i Direcció de Centres de Formació Musical per la Universitat Autònoma de Barcelona.

La Big Band Músics del Vendrell acostuma a convidar músics de trajectòria consolidada en la programació de l'Auditori del Vendrell. Ja formen part d'aquesta llista el clarinetista Xavier Figuerola, el trompetista David Pastor o els guitarristes Vicenç Solsona i Vicenç Martí. 

En aquesta ocasió el retrobament amb Susana Sheiman promet una tarda de bona música al Teatre Principal de Valls. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada