dimarts, 29 de desembre del 2015

El talent de Marcel Ortega

El jove director de 25 anys durant el concert que va oferir a Valls amb la JOIC el 27 de desembre. Foto: JOAN GASULL

 El talent de Marcel Ortega va quedar palès en el concert que la Jove Orquestra Intercomarcal va oferir a Valls, organitzat en el cicle Nits de Clàssics.

L'esdeveniment, amb què l'orquestra per inaugurar una petita gira per les comarques tarragonines, va servir a Ortega per mostrar una personalitat molt marcada en la direcció, una contundència i gran habilitat en el control de la formació orquestral, una destresa que amb l'experiència dels anys l'ha de portar a una posició rellevant.

Ortega, natural de la Secuita (Tarragonès) i format al País Basc, completa ara els seus estudis a Suïssa amb un màster en direcció d'orquestra.

Ell és el fundador de la Jove Orquestra Intercomarcal i ell és qui dissenya el repertori de cada espectacle en què participa aquesta formació, sempre fet a mida segons el tipus d'esdeveniment i de públic.

Marcel Ortega, que ja es perfila com una jove promesa dins el món orquestral, recordava en un post anterior les dificultats en els inicis de la formació, dificultats que, en alguns casos, encara persisteixen. L'orquestra, encara no disposa d'un local per poder assajar d'una manera permanent i els músics no cobren ja que tot el catxet que rep l'orquestra en les seves aparicions es destina íntegrament a l'estada d'estiu que la JOIC fa per millorar la tècnica.

A la JOIC i a Marcel Ortega dirigint només se'ls pot veure durant l'època de vacances: per Nadal i durant els mesos d'estiu. I ocasionalment en dates excepcionals.

Així és que qui vulgui tornar a veure la JOIC i Marcel Ortega tindrà una nova oportunitat el 26 de gener a l'Auditori de Barcelona.

En aquest emplaçament orquestraran les versions simfòniques de la legendària banda Los Secretos, els quals pujaran a l'escenari per celebrar el vint-i-cinquè aniversari de la publicació del seu primer Long Play (LP).

Una altra ocasió serà la del 14 de febrer a Tarragona, on oferiran un concert dedicat a obertures i preludis de Wagner.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada