dilluns, 30 de novembre del 2015

Què va passar en el concert dels Aupa Quartet al Teatre Principal de Valls?



Una foto selfie va concentrar en l'últim segon del concert els millors moments d'una vetllada en què el públic de Nits de Clàssics va vibrar com feia temps que no ho feia. Foto: AUPA QUARTET.

Doncs va passar això. El que es veu a la foto. Una selfie que sintetitza d'una manera immillorable els moments vibrants que es van viure durant el concert que els Aupa Quartet van oferir al públic de Nits de Clàssics
La vetllada es presentava abonada a la sorpresa on el que estava garantit, sens dubte, era la bona música.

L’entusiasme amb el que va respondre el públic, en acabar el concert, ho reflecteixen alguns dels comentaris que vam escoltar: "Vibrant", tota una experiència", "molta química i música d'alt voltatge", "una vetllada esplèndida,  un concert electroacústic", "realment memorable".

Aupa Quartet és un quartet de corda innovador. Amb la seva formació "clàssica" (2 violins, viola de cinc cordes i violoncel) es diverteixen en l’experimentació musical. El grup usa un format totalment clàssic, amb un concepte obert ple de múltiples i variades sonoritats.
Amb una base molt sòlida que parteix  del repertori clàssic i l'òpera no és gens estrany que els quatre músics aportin una qualitat interpretativa excel·lent, virtuosisme tècnic i versatilitat artística que s’uneixen per conformar una original agrupació que no deixa ningú indiferent.

El repertori actual d'Aupa Quartet s’apropa a la balkan music, conté certes dosis de jazz (amb harmonies bastant més riques que les que es fan servir en el pop o el rock) i molta força. Fins i tot fan percussions amb els seus instruments. El resultat final és alegre i dinàmic.

Els Aupa Quartet en el concert del 26 de novembre al Teatre Principal de Valls. Foto: ANNA ESTALLO


























La versió de la popular cançó cubana El Manisero de Simons, va ser realment espectacular, exhibint la versatilitat dels seus múltiples registres, amb un repertori de variacions sobre el tema de la cançó realment esplèndids. I així podríem anar ponderant la riquesa de les adaptacions i de les obres pròpies interpretades, portant-les a un nivell de qualitat que no ens esperàvem.


Per l'escenari també van desfilar versions dels Police, de Sting o el famós Billie Jean de Michael Jackson.

Algunes de les seves creacions pròpies com Travelling to you, que van compondre en una sortida de sol a Eivissa, deixaven respirar de manera magistralment creativa la guitarra de Paco de Lucía en el tema Entre dos aguas.
Sense cap mena de dubte el lliurament, el gaudi i l’energia de Aupa Quartet en les seves presentacions fan d’aquesta agrupació un quartet diferent i original ple de força i professionalitat.

El públic va mostrar el seu entusiasme i corresponsabilitat amb els músics amb forts aplaudiments i mostres de complaença.
Ells van correspondre amb tres regals. I quan algú del públic ja deixava la seva localitat, van aparèixer a l’escenari interpretant una darrera obra que van continuar baixant a la platea i compartint aquest espai integrant-se entre el públic. Per acabar fent-se una fotografia selfi  amb el públic.

La foto ja ha recorregut moltes xarxes socials.

Un èxit i un encert la programació d’aquest quartet de corda que el 2016(18 d’octubre i 1 de novembre) oferirà nou concerts en diferents ciutats de la Xina, quatre d’ells dins del Festival de les Arts de Xangai. També són un dels grups convidats a la Barcelona Catalonia Culture Week de la ciutat xinesa de Xangai.

I al febrer del 2016 actuaran en el Barcelona Fiddel Congress amb la composició pròpia The Grand Funk, una melodia que s'enganxa, com va poder comprovar el públic vallenc i que serà interpretada per 500 joves estudiants d'instruments de corda fregada d'escoles de música i conservatoris de Catalunya.



 

2 comentaris:

  1. Només una petita correcció. L'instrument que era de 5 cordes no era la viola, era el violí que feia sonar el Pere Nolasc

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Guillem. Gràcies per la teva aportació!!

    ResponElimina