dimarts, 24 de novembre del 2015

Del Gran Teatre de Shangai al Teatre Principal de Valls




Un dels quartets de corda més versàtils del moment actua al Teatre Principal de Valls aquest dijous, 26 de novembre (2/4 de 9 del vespre).

Els Aupa Quartet porten sorpresa inclosa i, per aquesta raó, el públic farà bé de venir preparat per si cal ballar o pujar a l’escenari. 

I si no que els ho preguntin als espectadors del Gran Teatre de Shangai, a la Xina, país on ja han actuat dues vegades i on un dels concerts que van oferir havia de durar una hora i mitja i va acabar passant de les tres hores.

De fet, la manera de tocar ja és tota una singularitat. Amb un violoncel, un violí, una viola i un violí-viola de 5 cordes que familiarment anomenen “5s”, els Aupa es permeten la llicència d’amplificar els seus instruments. 

“Ho fem per donar rellevància a alguns dels efectes que produïm, pel tipus de repertori que portem i perquè volem que no es perdi res pel camí”, explica Felipe Escalada(viola), un jove músic d’Alcorcón que es va conèixer amb el basc Asier Suberbiola (violí) durant el seu pas per la desapareguda Orquestra de l’Acadèmia del Liceu. 

Després, es van unir amb el cubà Martin Meléndez (violoncel) i amb Pere Nolasc (violí-viola), l’únic component que és de les comarques de Tarragona.

La sòlida formació musical dels Aupa Quartet -tots provenen del gènere clàssic-,  es nota quan toquen junts en la capacitat d’improvisació i en les seves composicions pròpies. De fet, Felipe Escalada va descobrir la música moderna amb els Aupa Quartet: “Va ser com la meva primera núvia”, confessa el violinista.

El quartet ha treballat amb Farruquito, Kiko Veneno, Antony & The Johnsons, Raynald Colom o Lucas Masciano, i en el seu repertori s’hi barregen el funk, el jazz i el flamenc. 

S’atreveixen amb Police o amb Michael Jackson i tenen la virtut d’engrescar el públic des del primer minut.

Barcelona Fiddel Congress

Els Aupa Quartet arriben a Valls quan són molt a prop de protagonitzar un dels esdeveniments més importants del Barcelona Fiddel Congress el 6 de febrer del 2016. 
En aquesta data reuniran  500 joves estudiants de corda fregada per interpretar The Grand Funk, una melodia que els Aupa Quartet han creat expressament per a aquesta ocasió.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada