dimecres, 4 de novembre del 2015

Maria Seguí i la sorpresa d'un pianista molt versàtil

Un moment del concert al Teatre Principal de Valls. Foto: J.GASULL

El passat dijous, 29 d’octubre, es va celebrar un concert, dintre del cicle musical Nits de Clàssics, que va agradar i deixar un bon regust a tots els assistents. 

Un repertori de cançons de diversos estils i autors, que van transportar els espectadors uns quants anys enrera, a una època que  encara queda en el record. 

I, és clar,  el públic agraeix escoltar cançons conegudes i que porten implícita una història per a cadascú.  

 El concert va estar interpretat per la soprano Miracle Seguí i el pianista Jordi Romero. Com ja s’havia anunciat, el pianista era Josep Mateu, però, malauradament, un greu accident en una mà va impedir que hi fos present en el piano d’aquest concert.

Miracle Seguí és cantant d’òpera, i això es nota molt quan es fan incursions en el cant de cançons lleugeres i amb suport de megafonia. Es nota per la impostació de la veu, com es nota en les sopranos quan canten sarsuela i després han de fer recitatius. 

La selecció de les obres que van configurar el repertori del concert va estar molt encertada, ja que va recórrer tot un ventall d’estils i autors de gran qualitat. 

I en aquesta varietat és on vàrem apreciar la qualitat de cantant de Miracle Seguí, i contrastàrem aquests diferents estils. Va ser on vam notar que la cantant estava més a gust.   

La cantant en un moment de la seva actuació. Foto: J. GASULL
El concert es va iniciar amb un bloc de cançons angloamericanes, entre les que destacaríem el Summertime de l’òpera Porgy and Bess de  Gershwin, passant després a un grup representatiu de la “chançon”, variades i cantades amb un segell ben personal, difícil quan s’escolten tantes vegades, i durant tants anys, pels intèrprets que les han fet famoses. 

De la segona part destacaríem la interpretació que va fer d' Alfonsina i el mar. Cançons que van arribar al públic, al qual li  va fer reviure les vivències lligades amb aquests títols.

El pianista Jordi Romero va ser la sorpresa de la nit. Foto. J.G.
La sorpresa de la vetllada va ser Jordi Romero, cantant i pianista, que evidencià una sòlida formació, amb la música clàssica com a base. 

Va ser un bon repertorista i acompanyant de Miracle Seguí en tota la varietat d’estils, molt eficient en tota la versatilitat del repertori melòdic. 

Les seves interpretacions pianístiques van ser de molta qualitat.

Un concert que va complaure al públic. L'audiència ho va demostrar amb llargs aplaudiments agraint l’actuació del dos intèrprets.          

3 comentaris:

  1. Un concert per recordar. Fantàstica Miracle Seguí amb una veu educadíssima i un bon acompanyant amb el mèrit que toca de meravella i canta a l'alçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per la teva aportació. Sens dubte Miracle Seguí va complaure l'audiència.

      Elimina
  2. Un concert per recordar. Fantàstica Miracle Seguí amb una veu educadíssima i un bon acompanyant amb el mèrit que toca de meravella i canta a l'alçada.

    ResponElimina