dissabte, 26 de setembre de 2015

49- ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS
Assemblea General de socis d’Amics de la Música de Valls. Presentació de la programació de la Desena Temporada  de  Nits de Clàssics   

El passat dimecres dia 9 de setembre, l’Associació Amics de la Música de Valls va celebrar la seva anual Assemblea General Ordinària, amb una nombrosa assistència de socis.
Entre lo més destacable de lo que es va informar a l’Assemblea va ser l’anunci par part del tresorer, Joan Gasull, del bon resultat econòmic  de l’exercici 2014- 2015 que, amb un lleuger superàvit, l’Associació es troba actualment sense cap deute i un petit superàvit. L’altre fet important es que va ser la primera temporada en que hi va haver la col·laboració amb la Federació de Joventuts Musicals de Catalunya, que en la seva darrera assemblea van incorporar l’AMV com a membre de dret, 
Es va presentar la memòria d’activitats corresponent a aquesta temporada, tant pel que fa a la temporada de concerts com a les sortides per assistir a representacions d’òperes a arreu de Catalunya. Es va fer una atenció especial a les col·laboracions amb altres entitats vallenques. En el moviment de socis, es important fer notar l’incrementa en vint nous socis.
En el decurs de l’assemblea es va presentar el programa definitiu per la temporada 2015 – 2016 de Nits de Clàssics, desena temporada consecutiva de concerts a la nostra ciutat.  
Així, el proper primer dia d’octubre s’inaugura la desena temporada del cicle de concerts Nits de Clàssics, que organitza l’Associació Amics de la Música de Valls, des de fa dos temporades  amb la col·laboració de Joventuts Musicals de Catalunya,  JJMM de l’Alt Camp.
Per obrir una fita tant senyalada, s’ha elegit  l’Orquestra UNESCO de Barcelona, que dirigeix el prestigiós violinista Gonçal Comellas, amb la participació de tres violinistes solistes de reconegut prestigi en el  mon de la música, Victòria Fernàndez, José M. Fernandez i Carlos Martinez Arroyo. Una orquestra formada per músics provinents de l’Orquestra de Cambra del Palau de la Música.  Serà la primera vegada que aquesta orquestra actua a les terres de Tarragona. A aquest concert el succeiran vint concerts, el de cloenda serà el 21 de juny, Dia Internacional de la Música, amb la internacionalment reconeguda Coral Alma de Coimbra.
Una extensa temporada musical de estils ben variats, que ens presenta l’associació vallenca: per una part escoltarem als grans clàssics i, per altra, retrobarem estils i música més propera a l’amplií ventall d’afeccionats. La programació, amb dos concerts mensuals, mante un equilibri entre l’estil purament clàssic i l’estil musical més a l’abast de tots els públics
En aquest grup de diversos estils musicals hi farà la presentació la soprano Miracle Seguí, acompanyada al piano per Josep Mateu,  amb un repertori dedicat a la cançó lírica dels nostres dies; seguirà un quartet de corda amb obres d’estil funk, jazz, son i flamenc. Per començar l’any, un concerts  per la Big-Band de l’EMV amb la veu de Susanna Sheriman, que interpretaran obres de Henry Mancini, Dean Sorenson, Herbie Hancock,.... Com ha estat sempre una habitud en les temporades de Nits de Clàssics la presència de joves músics de casa nostra, hi trobem la presentació de la cantant vallenca Meritxell Estivill, amb un recital de Música pels sentiments. Després d’uns anys torna a Valls, ara dintre els cicle de concerts, la cantant Nèvoa, amb el seu conjunt, interpretant un repertori de fados, world music i jazz. Un nou estil la d’una formació insòlita, però amb una sonoritat d’allò més atractiu: el Blooming Duo, un grup que reuneix dos instruments que és poc habitual escoltar junts, l’arpa i la marimba.
Música dels clàssics, amb obres que tothom coneix, estan en el repertori, que amb el títol Salut d’Amour, presenta la virtuosista i ben coneguda violinista del públic vallenc Ala Voronkova, acompanyada al piano per Guerassim Voronkov.
Dintre del grup de concerts que conformen el que podem intitular obres  de música eminentment clàssica, es presenta a Valls el Arts Quartet, quartet de corda format per prestigiosos solistes, habituals de l’OBC, entre els que hi figura la violinista vallenca Judit Bofarull. Pel darrer diumenge de l’any, el 27 de desembre, s’ha programat el Concert de Nadal; un concert amb obres simfòniques populars, que interpretarà una orquestra de joves músics, emergent per la seva qualitat entre les orquestres d’aquest país: la JOIC dirigida per Marcel Ortega i amb el violinista solista Josep Colomé.
Un concert mozartià,  amb un contingut per meditar entre la música de Mozart i la d’alguns contemporanis, titulat Mozart davant el mirall, que interpretarà Aëris Trio. Pels voltants de la festa de la Candelera, tindrem un clàssic de la guitarra, premi al millor intèrpret català 2014, Izan Rubio, amb un repertori plenament d’obres per guitarra clàssica.
Torna a Valls, després d’unes temporades, el pianista Joan Rubinat, amb un programa molt intimista, dedicat a dos música catalans, Blancafort i Mompou, i també amb obres de Rachmaninov. Chopin i Schumann.
El Quartet Gerhard es un dels joves quartets amb més projecció a nivell europeu i guanyadors dels més importants concursos de música de cambra d’Espanya i Alemanya. Per primera vegada actuarà en el cicle de concerts Nits de Clàssics.
Dintre de l’espai dedicat a la lírica, Jaume Aragall ha preparat un concert amb la soprano Maribel Ortega, que tant èxit ha tingut en la darrera temporada d’òpera a Catalunya protagonitzant Turandot, el jove tenor italià Alessio Borragine, emergent en el mon de l’òpera de la ma de Jaume Aragall; acompanyats al piano per Anna Creixells, interpretaran cançó italiana, àries i duos d’òpera i sarsuela.
Pel primer dijous de març, s’haurà pogut reunir en un concert a tres cantants excepcionals que triomfen per arreu del mon: la soprano Miki Mori, la mezzosoprano Laura Vila i el tenor Roger Padullés que, acompanyats per la pianista Anna Crexells, faran un recorregut, a traves d’àries, duos i trios, pel mon de l’òpera. 
Serà un esdeveniment la presentació a Valls del baríton Lluís Sintes, acompanyat al piano per Medir Bonachi. Un concert líric amb cançó italiana i àries d’òpera.
Un dels objectius que es va proposar l’AMV, des de la primera temporada, ha estat sempre donar suport als intèrprets i compositors vallencs. Per celebrar aquesta desena temporada, dedicaran un concert a l’estrena de tres obres de tres compositors vallencs actuals: Laura Nadal, Marc Migó i Ramon M. Ribé. Tres quartets de corda que estrenarà el Quartet Versus, molt apreciat pel públic vallenc. Tot un esdeveniment en favor dels compositors vallencs.
Els concerts es celebraran en el Teatre Principal de Valls, excepte dos concerts que seran al Centre Cultural Municipal.
Els socis tenen reservades les seves localitats de la temporada passada; el pagament serà en tres quotes, de 50 €, efectives en cada trimestre, des del mes de setembre. Per inscripcions de nous socis, i per aquestes mateixes quotes, ho poden fer omplin el full que trobaran, com annexa al programa, en la web http://webfacil.tinet.org/amicsmusicavalls
En aquesta mateixa pàgina poden consultar la informació ampliada, amb detalls de les obres i dels intèrprets, del programa complert de la temporada de concerts.
Per entrades individuals per cada concert es poden adquirir en la taquilla del Teatre Principal o, també, per internet a  Ticketea   www.ticketea.com.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada