dijous, 26 de gener del 2012

DVD BALLET ARIEL

Els Amics de la Múscia de Valls, han realitzat la producció d'aquest DVD d'una durada de 30 minuts de l'estrena mundial del Ballet Ariel a Valls.


De 1934 a 1944 Robert Gerhard dedica tota la seva energia creativa a composar música per ballet. Una trobada entre el músic i el director dels ballets russos, Atoni Dorothi, va fer possible l'inici dúna col·laboració entre el ballarí i coreògraf d'aquesta companyia Leonide Massini, i R. Gerhard dón surt la idea de crear conjuntament un ballet surrealista d'un acte anomenat Ariel, inspirat en "Tempesta" de W. Shakespeare. Quan Massine va escoltar la composició va desistir de fer la coreografia per considerar-la massa simfònica, per que només va ser estrenada en concert el 19 d'abril de 1936 al Palau de la Música Catalana, dirigida per Hermann Scherchen.

L'AMV (Associació Amics de la Música de Valls) pensant en les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de 2011, donà impuls a aquesta aventura apassionant, portar a terme un projecte artístic i pedagògic amb nens i nenes de les vuit escoles de primaria de Valls, com una manera de divulgar la música i l'obra de R. Gerhard entre les escoles, i donar l'oportunitat als nens de viure en la seva pròpia pell l'experiencia de ballar.

Centres participants:

Eugeni d'Ors, Blatasar Segú, Enxaneta, Mare de Déu de la Candela, Eladi Homs, Rocabruna, Mare de Déu del Lledó, Claret i Cor de Maria i l'Escola de ballet Adagi.

Argument:

Comença l'obra amb una forta tempesta originada per les arts de Pròsper, duc legítim de Milà, al que el seu germà li va usurpar el poder i l'expulsà del ducat amb una nau que nufragà en una illa deserta on, i amb la sol companyia de la seva filla Miranda i els seus llibres sobre totes les arts lliberals, s'aplica a l'estudi i coneixement de la cosmogonia. Arribat el momen oportú, es decideix a restituir l'ordre que trencà el seu germà Ariel, esperit servil del mag Pròsper. Està obligat a servir-lo per rescatar-lo de Sycorax, que abans habitava l'illa.

Música: Robert Gerhard
Esbossos dissenyats per Joan Miró
Arguments i text escrit per Vicenç Foix
(basat en La Tempesta de W. Shakespeare)

Orquestra: Camerata XXI director: Tobias Gossmann
Direcció artistica: Montserrat Colomé
Coordinació artística i pedagògica: Carme Vidal
Disseny escenografía i vesturari: Llorenç Corbella
Mestres de dansa i coreògrafia: Montserrat Colomé, Gisela Rodríguez i Carme Vidal
Efectes de so: Ramon Calduch
Producció artístia: Jordi Vidal
Confecció del vestuari: Lurdes García
Regidors: Anna Peris, Elisabeth Ferrer i Xavier Tàpies

Edita: Amics de la Música de Valls
Patrocinadors:
Diputació de Tarragona
Co NCA Consell Nacional de la Cultura i de les Arts
Ajuntament de Valls
Centre Robert Gerhard
Any: 2011
Tirada: 500

Si esteu interesats en tenir-ne un exemplar podeu demanar-lo a:

amicsmusicavalls@tinet.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada