dijous, 19 de gener del 2012

ALBERT CASALS

Albert Casals, tenor. Nascut a Barcelona, comença els seus estudis musicals a l’Escolania de Montserrat sota el mestratge del pare Ireneu Segarra on pren també estudis de piano i oboè.


Posteriorment, i compaginant-ho amb la carrera d’enginyeria tècnica de telecomunicacions, inicia els seus estudis de cant amb el professors Xavier Torra, Joaquim Proubasta, i posteriorment, amb el tenor Dalmau González.

Ha estat membre del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, havent cantat anteriorment en altres cors de reconegut prestigi.

Ha cantat amb orquestres com la JONC, l’Orquestra de l’Empordà, l‘Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra o l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, amb la qual va participar en la producció de l’Incoronazione di Poppea i en l’enregistrament del CD Ànima.

Ha actuat a llocs com l’Auditorio Nacional de Madrid, l’Auditori de Barcelona, Palau de la Música Catalana, al Gran Teatre del Liceu, Teatro Campoamor de Oviedo, Teatro Arriaga de Bilbao, Faràndula de Sabadell, Teatre Fortuny de Reus, Auditori de Sant Cugat...

En el camp de l’oratori ha cantat obres com el Requiem de Mozart, la Petite Messe Solennelle de Rossini, Magnificat de Bach, La Creació de Haydn, Mesies de Handel, Davide Penitente i Missa de la Coronació de Mozart...en lieder, cicles com “la bella molinera” de Schubert.

El seu debut operístic va ser amb el difícil rol de Gualtiero de l’opera Il Pirata de Bellini amb els Amics de l’Opera de Sabadell, (amb els que va rebre molt bones crítiques), amb qui també va estrenar el paper de Ferrando del Cosí fan tutte, il Barbiere di Siviglia i l’Elisir d’amor.

Des de fa unes temporades ha participat en la producció del Petit Liceu “La Ventafocs”, adaptació per a públic familiar i escolar de la òpera “La Cenerentola” de Rossini, en el paper del Príncep Ramiro, i sota la direcció escènica de Joan Font, de Comediants.

Recentment va debutar Tamino de La Flauta Màgica de Mozart. Per altra banda, al Gran Teatre del Liceu, Maese Pedro de El Retablo de Maese Pedro, Arlecchin a Pagliacci de Leoncavallo, Lord Percy d’Anna Bolena i Die Fledermaus a l’Òpera de Oviedo.

Entre els propers compromisos destaquen Lucia de Lammermoor a la Òpera de Oviedo, Albazar de Il Turco in Italia al Liceu i Romeu i Julieta a Sabadell

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada