diumenge, 21 de març del 2010

Concerts: Camerata XXI

L’associació Amics de la Música de Valls féu possible que dimecres passat a la nit, l’Orquestra Simfònica Camerata XXI oferís el concert Praga, dins del cicle Nits de Clàssics. Ahir i avui aquest concert es fa al Teatre Fortuny de Reus i al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.
En la primera part de l’esmentat concert s’oferí l’Obertura Tancredi de Giacommo Rossini i concert per a trompa (David Fernández) i orquestra número 1 en Mi b m, Op.11 de F.J, Haydn. i en la segona part del concert, la simfonia número 38 K.504 Praga de Mozart.
L’Orquestra Simfònica Camerata XXI va ser fundada l’any 2003 amb músics de Tarragona i de la resta del país. Des d’aleshores s’ha guanyat ràpidament el reconeixement i l’estima del públic i crítics essent considerada una de les orquestres més notables del present i amb més projecció del futur.
Actualment l’orquestra, dins de la seva programació anual, compta amb més de deu produccions, cicles de música de cambra i programes educatius, arribant a realitzar més de seixanta concerts l’any.
Des de la seva creació el director titular és Tobias Gossmann. Ha col·laborat amb l’orquestra solistes de reconegut prestigi internacional com Christopher Cowie, Vasko Vassilev, Andrei Gridchuk, Wen Sinn Yang, Leonid Grorokhov, Oleg Kogan, Rinat Obragomov, Tothomas Martin, Karl-Heinz Schütz i Ingrid Fujiko Hemming.
La passada temporada l’orquestra va oferir a Tarragona la primera audició completa de l’Oratori de Nadal de J.S. Bach, així com les dues passions: “Passió segons Sant Mateiu” i “Passió segons Sant Joan”. El juny de 2008 l’Orquestra Simfònica Camerata XXI va ser escollida per oferir el concert oficial de presentació de la candidatura de la ciutat de Tarragona com a Capital Cultural Europea-2016. Destacable és la seva participació, des dels seus inicis, en el prestigiós Festival Pau Casals del Vendrell.

Noticia publicada a: El Vallenc 19/03/2010


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada