diumenge, 21 de febrer del 2010

22- Canço d'Amor i de Guerra

Solistes de primera línia i un cor amateur interpreten demà a Valls, la "Cançó d'Amor i de Guerra"

Roger Padulles, Carlos Aguirre i Esther Martínez faran els principals papers.
         

Els tres solistes principals durant un assaig, dimecres, a Valls. Foto: A. ESTALLO.

És el projecte més ambiciós de l'associació Amics de la Música de Valls. Cançó d'amor i de guerra, de Rafael Martínez Valls, una sarsuela que es va estrenar el 26 d'abril de 1926 a Barcelona, es presenta aquest diumenge (18.30 h) al Centre Cultural de la capital de l'Alt Camp amb una peculiar combinació de solistes de primera fila –el tenor Roger Padullés i el baríton Carlos Aguirre–, i un cor amateur –la coral Terpsícore– que té el difícil repte d'acompanyar la versió concert de l'obra.
Encara queden algunes entrades a la graderia i en molt poques llotges per a aquest espectacle que dirigirà Josep M. Damunt. L'Orquestra Simfònica del Teatre Líric de Barcelona posarà l'acompanyament musical a la versió concert d'aquesta obra representativa del teatre líric català.
En el repertori, el públic podrà veure solistes de gran projecció, com ara el tenor vallenc Roger Padullés, màxim guardonat en la darrera edició del concurs internacional de cant Francesc Viñas, o el baríton mexicà Carlos Aguirre, que ha aterrat expressament a la capital de l'Alt Camp per a aquest projecte abans de marxar cap a Alemanya, on l'espera l'òpera Falstaff, de Verdi. Aguirre està encantat amb l'obra. «El cor ho afronta amb molta il·lusió i nosaltres, els solistes, només hi posem una part. Ells són les estrelles del concert», afirma el baríton. Una opinió molt semblant la comparteix Roger Padullés, que ha elogiat la direcció de Damunt, «molt favorable per als cantants» i que no es planteja si canta en un lloc o en un altre, sinó que el que més valora «és la capacitat de transmetre dels artistes, i això en la coral Terpsícore no pot ser més gran. És el màxim que es pot demanar», diu el tenor, que molt aviat tornarà al Liceu per fer El cavaller de la rosa, de Strauss. Entre les veus destacades de l'espectacle, hi haurà la de la soprano vallenca Esther Martínez, poc coneguda fora del territori tarragoní, però que exhibeix una clara i potent veu amb la qual interpretarà la Francina, la protagonista femenina.
 
Noticia publicada a: El Punt 20/02/2010 Anna Estallo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada