dimarts, 5 de maig del 2020

Adeu a una temporada de Nits de Clàssics sense final

El duet format per la guitarrista Carmen Becerra i la flautista Isabel Serra
 va ser un dels que va obrir la temporada 19/20. Foto: JOAN GASULL

Posem punt i final a la temporada de Nits de Clàssics.
Ho fem anticipadament, i sense tenir cap altra opció.
Les circumstàncies dominades per la presència del SARS Cov-2, un virus que hem conegut popularment com a COVID-19, no ens ha deixat marge de maniobra.
Al setembre vam inaugurar la catorzena temporada amb una il·lusió especial i amb grans expectatives pel fet de què coincidien tres aniversaris: els 50è aniversari de la mort de Robert Gerhard, el 150è aniversari del naixement de Beethoven i el 50è aniversari de la mort de Carner. I per això l’havíem titulat Nits de Clàssics: Beethoven-Gerhard-Carner.
El decret de l’Estat d’Alarma ens va agafar pocs dies abans de rebre l’Orquestra Eduard Toldrà dirigida per Edmon Colomer i amb un concert que havia de ser dedicat a Robert Gerhard (Valls, 1896-Cambridge, 1970). Una llàstima!
Ens han quedat per fer vuit concerts amb artistes com ara la soprano Maribel Ortega, el violoncel·lista Carles Pastrana, els Dvorak Quintet, els Ensemble O Vos Omnes, o els Ègloga, una formació dedicada al new flamenco.
Davant l'evolució de la propagació de la SARS Cov-2, les autoritats han anat adoptant mesures preventives com ara el tancament dels teatres per causa de força major d’acord amb la  resolució SLT 737/2020 de 13 de març, i el Reial Decret 463/2020 de 14 de març de declaració de l'Estat d'Alarma.
Aquesta situació d'incertesa ha fet que, a data d'avui, no sapiguem quan podrem tornar a la normalitat i, per tant, ens hem vist obligats a suspendre la programació de la temporada 2019/2020. La cultura, amb els esdeveniments que concentren audiències en aforaments tancats, serà de les últimes coses a tornar a una certa “normalitat”.
Intentarem recuperar alguns dels concerts que no hem pogut realitzar i, si és possible, els programarem durant la propera tardor.
Agraïm per endavant la comprensió i la paciència de la nostra audiència, i estem segurs que molt aviat tornarem a la normalitat en què la música i la cultura seran, novament, una part essencial de les nostres vides.
Esperem retrobar-nos en els concerts de la propera tardor!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada