dimarts, 10 de desembre del 2019

La passió i l'energia de les Artem Trio al Principal

Les tres integrants de la formació en una imatge d'arxiu. Aquest dijous, 12 de desembre actuen al Teatre Principal de Valls.

AMV / Valls
La nova proposta de Nits de Clàssics porta al Teatre Principal una de les formacions de petit format més volgudes del moment.

Els Artem Trio, un grup resident habitualment als Països Baixos, ens visiten aquest dijous, dia 12 de desembre, a 2/4 de 9 del vespre.

Artem Trio, és una formació que es va crear l’any 2015 a Holanda. Des de les primeres actuacions, aquest trio ha impactat el públic per la seva passió, energia i expressivitat.
El terme 'Artem' (del llatí Ars, que significa art) expressa la seva fascinació per les diferents disciplines artístiques. Els seus projectes combinen habitualment la música amb altres formes artístiques, des de la poesia fins a la pintura. L'objectiu del trio és compartir amb el públic les seves fonts d'inspiració (o les del compositor) que han emprat durant la preparació d'una obra.
Artem Trio ha obtingut el Primer Premi en el Concurs Internacional de Música de Cambra de Montserrat, el tercer premi en el Concurs Internacional de Música de Cambra de JJMM de Vinaròs, i ha estat un dels grups finalistes en el Concurs Internacional de Les Corts, així com en el Concurs Paper de Música de Capellades rebent una excel·lent crítica del mestre Antoni Ros Marbà.
La formació ha tocat en sales dels Països Baixos (De Doelen), França i Espanya (a l’Auditori Pau Casals, entre d'altres) i en festivals de reconegut prestigi com ara el Chamber Music Fest Rotterdam, el Kamermuziekfestival donin Haag, el Zoom Kamermuziekfestival o el Sona Mollet. El juliol del 2018 van ser convidades i becades per participar al festival Musique, a Flaine (França).
Actualment són membres de la fundació holandesa Muziek in Huis i l'associació Kunst in der Kamer. El 2018 el trio va ser convidat a tocar en directe al programa Opium de la cadena holandesa NPO Radio 4.

Intèprets

Natalia Szmydt, violí
Violeta González Tomàs, violoncel
Maria López Belarte, piano
Finalistes del Concurs Internacional "Paper de Música" de Capellades 2018. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada