dimarts, 29 de març del 2016

L’orquestra de la Universitat de Düsseldorf obrirà gira per l’Estat espanyol a Valls


La ciutat de Valls (Alt Camp) és el punt de partida de la gira que portarà  l’Orquestra Heinrich-Heine de Düsseldorf (Alemanya) per les sales més importants de l’Estat espanyol.

La formació que dirigeix la berlinesa Silke Löhr, de 49 anys, actuarà al Centre Cultural el diumenge, dia 3 d’abril, a partir de les sis de la tarda. L'associació Amics de la Música de Valls, ha inclòs aquest espectacle en el programa de la temporada com un homenatge als primers socis de l'entitat i com a reconeixement a la seva fidelitat.

A més, es tracta d’un projecte excepcional, que la formació alemanya ha volgut dur a terme per promocionar la seva activitat, i que té el suport de l’alcalde de Düsseldorf, Thomas Geisel, així com del Cònsul espanyol a Düsseldorf i de l’ambaixada espanyola. 

Una de les particularitats més rellevants i d’interès per a l’audiència del nostre país és que entre els músics que integren la formació orquestral n’hi ha d’espanyols. 

Aquest és el cas de la solista  Noelia Rodiles (Oviedo, 1985), que els anys 2009 i 2010 va rebre el premi a l’alumna més excel·lent de música de cambra i de piano a l’Escola Superior de Música Reina Sofía, de Madrid. 
L’any 2013, Rodiles va ser distingida per unanimitat amb el primer premi i tres premis especials del Concurs Nacional de Piano Ciutat de Albacete.

Per la seva banda, l’Orquestra de la Universitat de Düsseldorf, va ser creada l’any 1987 i des d’aleshores ha recorregut algunes de les millors sales del món on els seus concerts han deixat una bona empremta.

En el concert que oferiran a Valls, on un equip de filmació enregistrarà l’espectacle de cara al documental que volen produir sobre aquesta gira, l’orquestra interpretarà l’obertura de Don Giovani, de Wolfgang Amadeus Mozart; el Concert per a piano i orquestra, núm. 5 en Mi bemoll Major, popularment conegut com a L’Emperador, de Ludwing van Beethoven, i la Simfonia núm. 5 en Re menor, op. 47, de Dimitri Shotakovich.

Després d’actuar a Valls, l’Orquestra de la Universitat de Düsseldorf ho farà a Saragossa, Pamplona, Màlaga i Mallorca.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada