divendres, 18 d’octubre de 2013

CONCERT INAUGURAL

El concert inaugural de la vuitena temporada de “Nits de Clàssics” de l’associació Amics de la Música de Valls (AMV) tindrà lloc el proper dijous, dia 26 de setembre, a dos quarts de nou del vespre al Teatre Principal. En aquesta ocasió el primer concert el dediquen íntegrament al compositor vallenc Ramon M. Ribé Queralt, un compositor que ha estrenat a Barcelona i altres ciutats de l’Estat i no ho havia fet a la seva ciutat.
El programa inclou l’Ària Magda “L’he vist de lluny” (de l’òpera Cobriu-me amb la senyera), Brida, Vals del Raval, Wandrers Machtlied/Calma nocturna, Sota el Castellvell, Raval d’amor, “L’amor nou” (ària), Què s’emporta la mar? i Cançó de Mahalta.
El concert comptarà amb la soprano Maria Miró, la mezzosoprano Laura Vila i Anna Crexells al piano.
Ribé és llicenciat en Filologia Anglesa (Univ. de Barcelona), Doctor per la UAB (premi extr.), catedràtic d’institut i professor titular de la UB, es dedica apassionadament a la docència i la recerca. La música l’acompanya sempre.
Entre les últimes obres d’aquests anys (2010-2013) hi ha composicions corals, sovint sobre poesia catalana contemporània (Cançó de bressol, Res no et serà pres, Bruixa de dol); per a solo i piano (Brida, Vals del Raval, Què s’emporta la mar?, Raval d’amor, Enyoro aquells temps, Wandrers Nachtlied); per a piano o orquestra (Sota el Castellvell [1962-2013], La Lliçó), arranjaments per a 2 pianos, cor i cobla. Perfeccionista, en les seves carpetes hi ha obres eternament inacabades o en constant revisió (La vaca cega, Vela blanca, Vent de la nit, Miralls, Silencis, una traducció sobre Robert Gerhard…).
Escriu les seves pròpies lletres, com en les cantates per a cor i piano o orquestra Converses amb Johannes Sebastian Bach, Senyora de la Llum i la Cantata de Nadal. Publica algunes composicions (Perifèria, Dínsic). La seva última obra —Cobriu-me amb la senyera— és una òpera que li agradaria poder estrenar l’any 2014 (si les circumstàncies ho permeten), escrita sobre un llibret de l’amic, poeta i escenògraf Jordi Voltas Nadal.

Font: El Vallenc 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada