divendres, 15 de juny del 2012

NITS MUSICALS


La sala de plens de l’Ajuntament de Montblanc ha estat l’escenari avui dilluns de la presentació d’un nou cicle de concerts a la Vila Ducal. El certamen musical, que s’ha anomenat “Nits Musicals”, constarà d’un total de sis concerts que es desenvoluparan a l’antiga església de Sant Francesc entre els dies 30 de juny i 4 d’agost. L’horari d’inici de cada un dels recitals serà a les 10 de la nit. En la roda de premsa de presentació han assistit l’Honorable Sr. Josep Gomis, president del Museu Arxiu de Montblanc i comarca, Josep Andreu, alcalde de Montblanc, Romà Galimany, president dels Amics de la Música de Valls, i Maica Vidal, directora de l’Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira.

Programa

El primer concert tindrà lloc el dissabte 30 de juny i serà un recital líric, basat en àries i duos d’òpera. Els protagonistes seran la mezzosoprano Laura Vila, el tenor Stephen Mullan i Elda Laro, al piano, que interpretaran peces musicals de Pietro Mascagni, Camille Saint-Saëns, George Bizet i Giuseppe Verdi.
El divendres 6 de juliol l’Orquestra de Cambra Gèrminans, dirigida per Àlex Sansó, oferirà peces orquestrals de Ludwig van Beethoven i d’Edward Elgar.
Dissabte 14 de juliol el quintet de solistes de l’Orquestra Simfònica Camerata XXI repassaran tres segles de música, de l’any 1600 al 1900, oferint un concert amb obres d’Albinoni, Boccherini, Vivaldi, Pachelbel, Bach, Mozart, Schubert, Brahms, Bartók i Casals.
Divendres 20 de juliol la Banda Simfònica de Reus, dirigida per Ramon Reverté, interpretarà temes de Dieguez, Tchaikovsky, Giménez, Morera, Miguel, Appermont i Ticheli.
Dissabte 28 de juliol la Big Band Ars Sax Band realitzarà un concert dividit en dues parts: en la primera, dedicada al jazz, es podran escoltar obres de Buster & Bennie Moten, Benny Goodman, Heyward & Gershwin, Neal Hefti, Myles Collins i Earle Hagen, mentre que, en la segona, entre d’altres temes, interpretaran cançons de Glenn Miller i de Frank Sinatra.
Finalment, el dissabte 4 d’agost, l’Orquestra de Cambra de Vila-seca, dirigida per Xavier Pastrana, oferirà un concert amb peces de Wolfgang Amadeus Mozart.

Entrades

Les entrades per assistir a les Nits Musicals es podran adquirir a partir d’aquest dimecres, 6 de juny, a l’Oficina Municipal de Turisme, al Museu Arxiu de Montblanc i comarca, a l’Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira i al Servicaixa, mentre que els abonaments es poden comprar a partir del dia 18 de juny als mateixos llocs.
Les “Nits Musicals” estan organitzades pels Amics de la Música de Valls, que compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Montblanc, del Museu Arxiu de Montblanc i comarca i de l’Escola Municipal de Música Josep Porter i Rovira.

Font: El Vallenc 8/06/2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada