diumenge, 10 d’octubre del 2010

Inici de la temporada 2010/2011

Nits de Clàssics obre temporada avui a Valls Els Amics de la Música han organitzat un total de deu concerts

07/10/10 02:00 - valls -

La Simfonia núm. 6 (Le matin), de Haydn, i el significatiu Concert per a piano i orquestra núm. 21, de Mozart, obriran la temporada. Aquest és el programa que els espectadors del centre cultural de Valls podran seguir avui (20.45 h) en la inauguració oficial de la programació Nits de Clàssics, que organitzen Els Amics de la Música de Valls. El concert serà protagonitzat per l'orquestra Camera Musicae, dirigida per Tomàs Grau, i pel reconegut pianista Salvatore Spanó (Sicília, 1965).

La cinquena temporada de Nits de Clàssics inclou deu concerts, entre els quals destaca l'estrena del ballet Ariel, de Robert Gerhard, inèdit fins ara. L'espectacle, que forma part de la graella d'actes de les Festes Decennals de la Candela, reunirà a l'escenari l'orquestra Camerata XXI i 200 infants, que, sota les ordres dels coreògrafs Llorenç Corbella i Carme Vidal, seran els protagonistes del ballet.

Nits de Clàssics omple bona part de la programació cultural de Valls d'aquest octubre, ja que dimecres, dia 13 (20.45 h), i al Teatre Principal, actuarà el cor d'homes Antistiana Màskili, en el concert de presentació i estrena de les obres recuperades del compositor Jaume Balcells Grau (Valls, 1908-Tiana, 1936). El 28 d'octubre tornarà a Valls el pianista Daniel Ligorio, que aquesta vegada, amb l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, farà un concert d'aniversari de Chopin.

Abans d'acabar l'any, el 19 de desembre, l'orquestra Camerata XXI i la coral Terpsícore interpretaran al centre cultural la Missa de la coronació, de Mozart, a més del Vesperae solemnes de confessore i l'Exultate, jubilate, de Mozart, en què intervindrà com a solista la soprano Esther Martínez.

Font: El Pati, A. Estallo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada