divendres, 6 de març del 2009

1- Un programa poc comú

«Nits de Clàssics» portarà a Valls un programa poc comú de «lied» per a soprano i tenor
6/3/2009

El concert tindrà lloc al Principal el 13 de març.Valls El cicle Nits de Clàssics, que organitza l'associació Amics de la Música de Valls, ha programat pel divendres dia 13 de març (21.30 h) un concert de cant i piano per a duet de soprano i tenor. El recital serà protagonitzat per Carme Miró (soprano), Raül Fernández (tenor) i Àngel Soler (piano). Les entrades costaran entre 10 i 15 euros.

Carme Miró, Raül Fernández i Àngel Soler formen un tercet estable, habitual en els escenaris freqüentats per un públic selectiu i especialment interessat en el lied, la cançó de l'època romàntica.
El repertori que ofereix aquesta formació és molt poc habitual a l'Estat espanyol, ja que es basa en cançons per a duet de soprano i tenor, «una combinació de veus per a la qual existeix un repertori molt reduït dins el gènere del lied», afirma la cantant Carme Miró.
Per al concert de divendres vinent aquest tercet tampoc no ha oblidat que ens trobem dins l'Any Haydn i l'Any Albéniz, i ha incorporat al seu programa algunes peces que són una novetat, com dues cançons de Haydn –Saper vorrei se m'ami i Guarda qui che lo vedrai–, i també tres cançons de Mozart i dues àries de concert del mateix compositor. La segona part del recital l'obrirà el pianista Àngel Soler amb una Arabesca de Robert Schumann i, del mateix autor, la soprano i el tenor interpretaran quatre temes més.
Del músic Isaac Albéniz els concertistes han escollit per a l'ocasió Barcarole, Un rosa in dono i Il tuo sguardo.
Dues peces d'Eduard Toldrà i el fragment Ich harrete des Hern, del Lobgesang, Op. 52 de Mendelssohn, tancaran un concert que la mateixa soprano assegura que serà «dens i potser més apropiat per a un públic més selectiu», tot i que admet que «tothom ha de tenir una primera oportunitat».
Serà, doncs, una bona possibilitat per escoltar un repertori poc usual en els circuits de música a l'Estat espanyol. «Hi ha pocs intèrprets de lied i, fins i tot, costa trobar gravacions d'aquest gènere», afirma la soprano, que juntament amb Raül Fernández i Àngel Soler i durant una mica més d'una hora, interpretarà un programa «amb uns efectes molt bonics creats per la combinació del duet que entraran molt bé al públic, sobretot amb Haydn».
Els intèrpretsLa soprano Carme Miró va néixer a Martorell i va estudiar música en l'especialitat d'oboè i cant al Conservatori Superior de Música de Barcelona, i de violí amb Eva Grauvin. Els estudis de cant els va superar al Conservatori Superior de Música del Liceu i actualment treballa amb el baríton Kurt Widmer i amb la soprano Begoña Alberdi, i rep classes d'òpera i de lied amb Àngel Soler. Precisament, aquest és el pianista que acompanyarà el concert de divendres, un intèrpret que va estudiar al Mozarteum de Salzburg amb Paul Schilawsky, Walter Klien i Gerarld Moore, i que ha acompanyat prestigiosos solistes tant a l'Estat espanyol com en diferents ciutats europees. Raül Fernández, el tercer integrant del grup, va néixer a l'Espluga de Francolí i va cursar estudis de violoncel i cant al Conservatori de Tarragona. Treballa l'òpera i el lied amb Àngel Soler i rep classes del baríton Kurt Widmer i de la soprano americana Barbara Bonney, a la Universitat Mozarteum de Salzburg. Ha estat dirigit per mestres com Ros Marbà, Salvador Brotons, Gumí, Mena i Mas, entre d'altres.
Anna Estallo El Punt

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada