diumenge, 16 de febrer del 2020

Torna Robert Gerhard amb el Trio Pedrell

El Trio Pedrell, en una imatge d'arxiu, actuarà el 20 de febrer al Teatre Principal de Valls


El Trio Pedrell, format per Christian Torres, violí; Ferran Bardolet, Violoncel, i Jordi Humet, piano, presenten el programa Arrels, amb obres de Pedrell, Gerhard i Granados.
La cita és aquest dijous, dia 20 de febrer, a 2/4 de 9 del vespre, al Teatre Principal de Valls, dins del cicle Nits de Clàssics i en el context de l’any Gerhard-Beethoven-Carner.


AMV / Valls

En aquest programa el Trio Pedrell aprofundeix en la relació de mestre i alumne.  En el  cas  de Gerhard interpreta una obra de joventut que va tenir un gran èxit el 1918 en la seva estrena al Palau de la Música. 
En el cas del Trio Op. 50 de Granados, trobem una música molt inspirada amb grans dosis de romanticisme. El Trio Pedrell ha dedicat els  darrers anys  a la recuperació del patrimoni musical català enregistrant i reeditant peces d’aquests autors, i així els ho va reconèixer la crítica en els Premis Enderrock, on el disc Arrels va ser premiat com a millor disc de clàssica del 2018.

La trajectòria

Després d’anys de formació en diferents escoles estatals com ara l’ESMUC, Musikeon o la Escuela Superior de Música Reina Sofía i d’altres d’a`mbit internacional com ara la Hochschule für Musik Hanns Eisler (Berlín) i la Hochschule für Musik und Theater Felix Mendelssohn Bartholdy (Leipzig), els integrants del Trio Pedrell comencen a caminar junts en una nova etapa marcada per un interès profund en la música de cambra.
Han completat el Màster  de  Música de Cambra a la Hochschule für Musik, Theater und Medien Hannover amb Markus Becker. Han estat premiats en concursos com ara l’International Chamber Music Competition Pinerolo e Torino città Metropolitana, el 24è Concurs Internacional Paper de Música de Capellades o el Concurs Mi Primer Auditorio de la Fundación Piu Mosso. 
Han tocat en sales i festivals de Catalunya, Espanya, Alemanya i la Xina. Combinen la seva faceta artística amb la pedagògica essent convidats a impartir classes magistrals de música de cambra al Conservatori de Música Isaac Albéniz de Girona, al Conservatori Professional de Música El Musical de Bellaterra o el Conservatori Professional de Terrassa.
El seu primer treball discogràfic es titula Arrels (Ficta Edicions). El disc va ser presentat dins la temporada de cambra de l’Auditori de Barcelona exhaurint totes les localitats. Porten el nom de Felip Pedrell per recuperar en la memòria col·lectiva la figura del compositor, musicòleg, editor i etnomusicòleg català, un dels pares de la música nacionalista espanyola que va exercir una gran influència en personatges com ara Granados, Albéniz, Falla, Turina o Gerhard, entre d’altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada