diumenge, 24 de novembre del 2019

En estat de gràcia


Gràcies a la col·laboració amb Intercentros Melómano el cicle Nits de Clàssics té l’oportunitat de presentar a l’audiència del Teatre Principal de Valls, el jove violoncel·lista Guillem Gràcia, guanyador de la fase estatal del concurs que organitza la Fundación Orfeo Intercentros Melómano.
Es tracta d’un espectacle del tot recomanable ja que és una gran oportunitat de veure en directe una de les joves promeses que ha sorprès els experts pel seu gran talent.
La humilitat i la senzillesa destaquen en el caràcter d’aquest músic. Un fet rellevant que evidencia aquest tarannà es va produir l’any passat durant la fase autonòmica del concurs celebrat al Vendrell, i que li va donar el passi a la fase estatal. Guillem Gràcia, pensant que la seva actuació no hauria convençut el jurat va marxar cap a casa després de la seva actuació, i ja no era a l’auditori quan el jurat va anunciar que ell era el guanyador.
Aquest dijous, 28 de novembre, a 2/4 de 9 de vespre, la pianista Pilar Guarné l’acompanyarà amb un atractiu programa dissenyat especialment per a l'ocasió.

Guillem Gràcia Soler (Barcelona, 2005). Fa set anys inicià els estudis de violoncel. Ha estat alumne del professor Lluís Heras en el Conservatori de Terrassa i de la violoncel·lista Anna Mora, integrat a la formació Grupcello.cat. Els dos darrers anys ha rebut classes magistrals de Lluís Claret, Iagoba Fanlo, Amparo Lacruz, Michel Strauss i Maria de Macedo. L’any 2018 va guanyar diversos premis, entre els quals hi ha el premi absolut en la MIN International Music Competition for Strings de Narvik, (Noruega), així com el Premio Internacional de Interpretación Intercentros Melómano en el Grau Professional. L’abril de 2019 ha estat admès a la càtedra de Jens Peter Maintz en la Escuela Superior de Música Reina Sofía, de Madrid. En el seu debut com a solista, el març de 2019, va interpretar el Concert per a violoncel i orquestra núm. 1 de Camille Saint-Säens amb l’Orquesta Filarmonía de Granada dirigida pel mestre Ricardo J. Espigares. Ha participat com a solista en el Festival Joven del 44º MUSEG 2019 Festival Musical de Segovia i en el Pódium Jóvenes Intérpretes del FIAPMSE 2019 Forum Internacional de Alto Perfeccionamiento Musical del Sur de Europa de Nigüelas (Granada). Actualment, toca un violoncel François Pillement Mirecourt Vers 1820.
Pilar Guarné, pianista. La crítica l’ha valorat com a intèrpret de profunda sensibilitat i ampli poder comunicatiu. Ha estat convidada a tocar en reconegudes sales nacionals i internacionals com ara L'Auditori de Barcelona, la Fundación Juan March de Madrid, el Théâtre de Beaulieu i la Salle Paderewski de Lausana, el Bâtiment des Forces Motrices de Ginebra, el Yehudi Menuhin Forum de Berna, el Palais des Congrès Dbayeh i el Bâtiment Wafic Rida Saïd de Beirut o l'Ateneul Roman de Bucarest. Ha actuat com a solista amb la Lebanese Philharmonic Orchestra, la Camerata Regală de Romania, l'Orquestra de Cambra de l'Empordà, l’Orquestra de Cambra de Vic, i l’Orquestra de la UPF de Barcelona, entre d'altres, dirigida per personalitats com ara Jordi Mora, Diego Miguel-Urzanqui, Pierre Vallet o Walid Moussalem. Guarné es mostra profundament interessada en la música de cambra, i ofereix habitualment concerts amb diferents formacions cambrístiques. En l'actualitat, destaca la labor realitzada amb el Neroli Trio i el Clara Schumann Trio. Ha fet enregistraments per a Ràdio Nacional d’Espanya, Catalunya Música, Aragón TV, BTV, Télé Liban i Trinitas TV. 

El repertori





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada