diumenge, 16 de desembre del 2018

El guanyador d'Intercentros Melómano serà a Nits de Clàssics

El nou guanyador d'Intercentros Melómano
 només té 13 anys. Foto: MELÓMANO

Guillem Gràcia Soler, representant de Catalunya, estudiant del Conservatori de Terrassa, on es troba realitzant el segon curs, és el guanyador del Concurs d'Interpretació Intercentros  Melómano. 

La final es va dur a terme a l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) sota el patrocini del mateix ADDA i UNIR, així com la col·laboració d’AIE. El concurs es realitza amb el suport del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, a través de l’INAEM; el de Exteriores a través de la Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo, y el de Sanidad, a través del Plan Nacional Sobre Drogas.

El guanyador provenia de la final que es va celebrar al Vendrell el passat mes de novembre, on el jurat del qual en formava part Roman Galimany, president de l’associació Amics de la Música de Valls, va valorar la dificultat tècnica de les obres interpretades per Guillem Gràcia. El jove va protagonitzar l’anècdota de la final ja que quan es va fer públic el veredicte ja havia marxat cap a casa pensant que no obtindria cap premi.

En la gran final estatal, celebrada a Alacant, Guillem Gràcia va delectar el públic assistent amb interpretacions sorprenents de Bach, Brahms i Gaspar Cassadó, plenes de lirisme, musicalitat i una maduresa insòlita en un participant tan jove, de 13 anys acabats de fer. 

A més de rebre un diploma acreditatiu, aquest jove intèrpret ha obtingut una gira de concerts per a actuar amb l’Orquestra Metropolitana de Madrid, l’Orquestra Juvenil Europea de Madrid, la Jove Orquestra Simfònica de Granada, l’Orquestra Filharmònica Martin i Soler de València, l’Orquestra Filharmonia de Granada, l’Associació de Música de Cambra d’Alacant, els Amics de la Música de Valls –Joventuts Musicals de l’Alt Camp, el Festival Musical de Segòvia, el Festival de Música de la Mancha i Fiapmse –Fòrum Internacional d’Alt Perfeccionament Musical del Sud d’Europa (Nigüelas, Granada).

El jurat de la gran final
El premi va comptar, un any més, amb un jurat de primera fila nacional, tots ells personalitats actives de la nostra vida musical, amb un profund coneixement i amor per la música i un actiu desig de col·laborar en la formació i l’impuls dels joves músics a Espanya.
Daniel Abad és director titular i artístic de l’Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana, director principal de la Temporada d’Òpera d’Andorra i director principal convidat de la Banda Simfònica Municipal de les Palmes de Grana Canària.
Juan Ángel Vela Campo és assagista musical. Ha estat crític musical del diari El País del 1987 al 2015 i col·laborador del programa La ventana de la Cadena SER. Fundador i director del projecte Òpera digital del Liceu durant els seus quatre primers anys, va ser director cultural del programa Tutto Verdi de l’Associación Bilbaína dels Amics de l’Òpera del 2006 al 2016.
Parlar de David del Puerto és parlar de l’esperit creador del nostra país. Deixeble de Francisco Guerrero i Luis de Pablo, aquest compositor ha tingut l’honor d’haver rebut l’encàrrec de compondre una obra per part de Pierre Boulez. Ha guanyat el Premi Nacional de Música i el 1993 va guanyar el Premi Gaudeamus amb el seu Concert per a oboè i conjunt de cambra, i aquest mateix any va rebre el premi El Ojo Crítico de Radio Nacional de España.
Per la seva part, Josep Vicent és director de l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA) i director titular i artístic d’ADDA-SIMFÓNICA. Graduat Cum Laude en els conservatoris d’Alacant i Amsterdam.
Per últim, Alfons Carraté (director de Melómano) presideix la Fundación Orfeo i és director del Premi Intercentros Melómano, actuant com a secretari del jurat, amb veu i vot.
Guillem Gràcia Soler actuarà en el cicle Nits de Clàssics durant la temporada 2019/2020 en una data que encara s’ha de concretar. Aquest concert és fruit de la col·laboració dels Amics de la Música de Valls  amb la Fundació Orfeo, responsable del certamen Intercentros Melómano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada