diumenge, 28 d’octubre del 2018

Un nou fenomen del jazz


Lluís Capdevila en ple concert al Teatre Principal de Valls. Foto: JORDI TREMOSA

ANNA ESTALLO / Valls

Lluís Capdevila (Falset, 1981) tenia raó quan deia en una entrevista abans del seu concert que en cinc minuts aconseguia posar-se el públic a la butxaca.

Ho va demostrar en la vetllada de jazz al Teatre Principal amb un públic que va aplaudir amb sinceritat i emoció, després d’escoltar en complet silenci -com a ell li agrada-, cadascun dels temes de l’àlbum Diàspora. I en aquest cas acompanyat del veterà i experimentat contrabaixista Ignasi González, peça decisiva de l’atmosfera única que va apoderar-se dels espectadors i els va fer viatjar fins a qualsevol de les sales mítiques de Manhattan.

El músic, també deia la veritat quan assegurava en l’entrevista que citàvem abans, que si hi ha una cosa que el caracteritza és el seu so. Ho aconsegueix amb l’afinació precisa a 440 Hz, però sobretot, amb una simbiosi perfecta entre ell i el teclat.

Des del primer tema Long time no see fins a Broadway East vam veure el músic en ple èxtasi, apropant-se al punt creatiu més alt. El repertori va ser tot un regal per a l’audiència amb creacions de gran bellesa com ara el bolero If I tell you the truth que recordava el moment en què Lluís Capdevila va marxar als Estats per iniciar una singladura de quasi deu anys a Nova York, ciutat que recordava com a capital del jazz en el títol Swing.
El contrabaixista Ignasi González durant
el concert. Foto: J.G.
Un dels mèrits de Lluís Capdevila es troba en l’essència de les seves creacions. Tot són temes propis que el músic compon de manera natural, sense obligar-se a asseure davant del piano per escriure. Una excepció en aquesta norma va ser My romance, una versió de l’obra del pianista Bill Evans que el nou fenomen del jazz va interpretar en la aquesta cita tan esperada amb el públic del Teatre Principal.

Per a aquesta ocasió Nits de Clàssics va perdre alguns dels seus incondicionals, però va guanyar nous espectadors, alguns de ben joves i de diferents punts del Camp de Tarragona, que com ens confessaven mentre feien cua per comprar un dels CD’s de l’artista, feia mesos que seguien la pista de Lluís Capdevila perquè n’havien sentit a parlar, i en saber que el músic venia a Valls, no es van voler deixar escapar aquesta oportunitat.

El músic va compensar els llargs aplaudiments del final del concert amb una particular versió del conegut tema A wonderful world, amb què va acabar d’enamorar els seus seguidors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada