diumenge, 27 de desembre del 2015

La crítica musical Mònica Pagès, a Valls

Mònica Pagès és la presidenta de Joventuts Musicals de Catalunya. Foto: FACEBOOK

Mònica Pagès, s'asseu aquesta tarda (18 h) en el concert de la Jove Orquestra Intercomarcal al Centre Cultural de Valls. 

La periodista especialitzada en música clàssica i arts plàstiques, i col·laboradora de programes en mitjans de comunicació com  ara Catalunya Música, presideix Joventuts Musicals de Catalunya.

A Mònica Pagès l'acompanyen Victòria Palma, que condueix el programa Grans Obres, i Lluís Bonamusa, també vinculat a Catalunya Música.

El concert, organitzat pels Amics de la Música de Valls, dins del cicle Nits de Clàssics, és una de les apostes de la companyia Lear Corporation que ha volgut contribuir a facilitar el projecte musical d'aquest grup de joves concertistes.

Aquesta formació, fundada l’any 2010 i dirigida des d’aleshores per Marcel Ortega, es nodreix d’estudiants de música de diferents indrets de Catalunya, del País Basc i del País Valencià, que no cobren ni un cèntim per actuar. El caixet que percep l'orquestra en cada actuació es destina a l’estage d’estiu, en què els músics encara hi han d’afegir un import addicional.

Recuperem de l'anterior post el més destacat que el director de la JOIC comentava en relació al repertori dissenyat especialment per al petit circuit que enceten a Valls: “El Concert per a violí i orquestra en Re Major, de Beethoven, ens suposa un esforç addicional perquè acompanyar un solista de la talla de Josep Colomé és tot un repte”.

La Rapsòdia hongaresa número 2 de Liszt és una altra de les obres que requereix la màxim destresa dels músics: “És una obra plena de virtuosisme i molt exigent que hem preparat amb molta cura”, assegura Marcel Ortega que convida el públic a un concert que serà “essencialment per gaudir”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada